• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Iemand zakt in elkaar op straat. 
Je oom verslikt zich aan tafel in een stuk eten en hapt naar adem. 
Je dochtertje snijdt zich diep in haar vinger en het stopt niet met bloeden.  

Weet jij wat je moet doen?  

EHBO geven kan levensreddend zijn. Met een EHBO-cursus leer je hoe je adequaat handelt in acute situaties, van huid- en brandwonden tot reanimatie en bewusteloosheid. De training is voor iedereen die EHBO-vaardigheden wil leren. Als je een erkend certificaat wilt behalen, is een training van minimaal twintig uur verplicht. 

Doelgroep

De EHBO-cursus wordt gegeven door een erkend instructeur. Het vaststellen van de thema’s gebeurt in onderling overleg.  

Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, zijn of haar toestand te beoordelen, hulpdiensten in te schakelen en EHBO te verlenen. Denk aan eerste hulp bij een hartstilstand (reanimatie en gebruik van AED), bewusteloosheid, verslikking, brand- en huidwonden, bloeding, hoofd- en wervelletsels, vergiftiging, pijn op de borstkas, beroerte of letsel aan botten, spieren en gewrichten. 

Praktische informatie 

De genoemde prijsindicatie is het bedrag voor een incompanytraining. Hierbij zijn materiaal- en certificeringskosten niet inbegrepen.  

Het is mogelijk om een EHBO-examen af te leggen met een erkend certificaat Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Voor certificering is een training van minimaal twintig uur verplicht.