• In het kort
  • Verloop opleiding
  • Na de opleiding

In het kort

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen begeleiden en ondersteunen, en dan met name degenen die wat extra’s nodig hebben. Je vindt het een uitdaging om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en hebt daar creatieve ideeën voor. Op de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker leer je de basisvaardigheden van het beroep. Samen met collega’s en ouders werk je aan een veilig klimaat voor de kinderen die je onder je hoede hebt. Een veelzijdige opleiding waarbij je verantwoordelijk en evenwichtig moet zijn en initiatief durft te nemen.

Na de opleiding

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker kom je terecht in een kindercentrum waar diverse vormen van opvang en scholing en voor- en vroegschoolse educatie wordt aangeboden.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work. Je kunt ook cursussen volgen op het gebied van leidinggeven, zodat je binnen je functie coördinerende taken hebt en invloed uitoefent op het beleid van de instelling.