Versneld traject

Deze unieke opleiding is een samenwerking tussen Hoornbeeck Connect en RST Zorgverleners. De opleiding biedt een versneld traject aan: in vier maanden volgen de studenten voornamelijk online les en zijn er zes fysieke schooldagen, waarna ze de opleiding afronden en aan de slag kunnen.

Voor een van de studenten de reden dat ze voor dit keuzedeel koos: “Het is voor mij goed te combineren met mijn jonge gezin. Een opleiding van vier maanden, vooral online les en een klein contract bij RST: voor mij de ideale manier om van verpleegkundige om te scholen naar kraamverzorgende, zonder dat het een te hoge belasting wordt. Ik kan nu voor mijn eigen gezin blijven zorgen, en in de toekomst ook voor dat van anderen!”

“Ik kan nu voor mijn eigen gezin blijven zorgen, en in de toekomst ook voor dat van anderen!”

Omscholen tot kraamverzorgende

Met een (verouderd) diploma Verzorgende IG of Verpleegkunde kun je via dit keuzedeel omscholen tot kraamverzorgende. Er komen veel verschillenden onderwerpen aan bod, zoals het invullen van een zorgplan, voorlichting van de kraamvrouw, assisteren bij bevallingen, acute verloskunde en borstvoedingstraining. De studenten kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen tijdens hun werk.

Afgelopen december kreeg de opleiding goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs. Daarmee zijn Hoornbeeck Connect en RST Zorgverleners de eerste die een groep herintreders buiten de vakopleiding opleiden tot gecertificeerde kraamverzorgende!