Aanmeldprocedure

Op deze pagina vind je alle informatie over het aanmelden voor een opleiding of training. Kies in de balken hieronder het thema waar jij een vraag over hebt, en lees meer.

Heb je daarna nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via de pagina Contact.

Jezelf aanmelden voor een opleiding gaat (bijna) altijd door het invullen van het ‘Aanmeldingsformulier Hoornbeeck Connect’. Je vindt dit formulier als je bij een opleiding kiest voor ‘aanmelden’. Op deze pagina kun je het aanmeldingsformulier downloaden.

Er is een uitzondering: wil jij jezelf aanmelden voor een BTO-opleiding? Dan loopt het aanmeldingsproces via de website van het Hoornbeeck College. Klik hier voor de juiste pagina.

Als je geïnteresseerd bent in een training van Hoornbeeck Connect kun jij jezelf aanmelden via onze site. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Heb je een vraag over de betreffende training ? Via hetzelfde formulier kun je ook meer informatie opvragen. Het formulier om jezelf aan te melden of om een vraag te stellen is gekoppeld aan de training, en kun je dus via die pagina bereiken.

Leerwegen

Hoornbeeck Connect heeft een breed aanbod. Je kunt het verdelen in drie categorieën: opleidingen, trainingen en ‘derde leerweg’. Op deze pagina leggen we het verschil tussen deze termen uit. Kies je nu voor een opleiding, training of ‘derde leerweg’?

Opleiding

Als je een opleiding van Hoornbeeck Connect hebt afgerond, sta je met een officieel erkend mbo-diploma in je hand. Dat betekent: je doet een volwaardige mbo-studie bij Hoornbeeck Connect van een of twee jaar. Zo’n studie kent allerlei voorwaarden, waaraan je (uiteraard) moet voldoen. Bij Hoornbeeck Connect betreft het altijd BBL-opleidingen, waarbij je meer werkt dan in de schoolbanken zit. De doelgroep voor het aanbod ‘opleidingen’ wordt gevormd door volwassenen die de opleiding naast hun werk doen.

Training

Een training duurt korter dan een opleiding, bestaat uit één dag(deel) tot enkele dagen en bevat veel praktijk en in de regel minder theorie. Neem bijvoorbeeld onze cursus Onderwijsassistent, waarbij we in 9 bijeenkomsten (18 contacturen) door de stof heen gaan. Dit betreft een stevig nascholingstraject.

Bij trainingen wordt een bewijs van deelname afgegeven. In sommige gevallen wordt de training getoetst en kan een bewijs van bekwaamheid worden verstrekt.

Leereenheden & keuzedelen: derde leerweg

Naast de eerste leerweg (BOL-opleiding) en tweede leerweg (BBL-opleiding) is het vanaf september 2023 is het mogelijk om via Hoornbeeck Connect onderdelen van bepaalde opleidingen te behalen door middel van de ‘derde leerweg’. Deze derde leerweg bestaat uit leereenheden en keuzedelen.

Met een leereenheid leer je professioneel handelen door middel van erkende mbo-certificaten. Leereenheden kun je zien als stapelbare beroepsgerichte onderdelen van een mbo-diploma. Leereenheden zijn bedoeld voor zij-instromers (23+) die starten of onlangs gestart zijn met een baan.

Daarnaast zijn er de keuzedelen. Keuzedelen zijn een ‘plus’ op je (afgeronde) opleiding. Je volgt een keuzedeel om je in je opleiding of vakgebied verder te verbreden, te verdiepen of je voor te bereiden op de doorstroom naar een opleiding in mbo of hbo. Keuzedelen zijn te volgen door alle niveaus.