Goed nieuws in de Zeeuwse zorgwereld! Hoornbeeck Connect slaat de handen ineen met CuraJob, een bureau voor zelfstandige zorgprofessionals, om samen de scholingsmogelijkheden voor ZZP’ers in de zorg in Zeeland te verbeteren.

De zorgsector verandert constant. Het is daarom belangrijk dat ZZP’ers toegang hebben tot goede (bij)scholing. Door samen te werken met CuraJob, willen we als Hoornbeeck Connect hieraan bijdragen.

CuraJob heeft een groot netwerk van zelfstandige zorgprofessionals in Zeeland. ZZP’ers kunnen nu via Curajob gebruikmaken van opleidingen en trainingen van Hoornbeeck Connect die zijn afgestemd op de behoeften van de moderne zorgprofessional.

“Deze trainingen voorzien in een behoefte. ZZP’ers hoeven de provincie niet meer uit om bij te scholen!”

Bilal Burhan, directeur van CuraJob: “Al geruime tijd zetten we ons in om een betrouwbaar en hoogwaardig scholingsaanbod te ontwikkelen voor de aangesloten zorgprofessionals. We streefden naar iets beters dan de gangbare mogelijkheden en vonden het van groot belang om samen te werken met een gelijkgestemde en professionele partner. Hoornbeek, een vooraanstaande zorgopleider in de regio, bleek dan ook de perfecte match!”

Ook Rinus de Rijder, locatiedirecteur van Hoornbeeck Goes, is blij met de nieuwe samenwerking. “De arbeidsmarkt is volop in beweging. Beroepen veranderen en de arbeidsmarkt verandert. We zien dat er veel zij-instromers zijn in de zorg, maar ook dat er veel medewerkers behoefte hebben aan scholing. Het is erg waardevol dat het mbo hier samen kan optrekken met zorgaanbieders. Deze trainingen zijn in nauwe samenwerking met CuraJob ontwikkeld en voorzien in een behoefte. Studenten moesten hiervoor vaak de provincie uit en waren veel tijd kwijt aan reizen, maar dat is niet meer nodig. De trainingen worden nu op onze locatie in Goes gegeven, door medewerkers uit de praktijk!”