Begeleider Maatschappelijke Zorg

Heb je interesse in mensen? Houd je ervan om hen te helpen en te ondersteunen bij hun zorgen en problemen? Dan is deze opleiding voor jou!

Niveau
BBL, Niveau 3
Crebo: 25780
Startdatum & locatie
Goes, Gouda, Rotterdam
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
2 jaar
Prijs
€ 654,00 p/j
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

Over de opleiding

Jij hebt interesse in mensen en houdt ervan om hen te helpen en te ondersteunen bij hun zorgen en problemen.

De doelgroep binnen dit werkveld is divers. Je biedt ondersteuning en zorg aan cliënten met psychosociale problemen, cliënten met lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperkingen, ouderen en cliënten binnen de maatschappelijke opvang in een instelling voor wonen en/of dagbesteding.

Als begeleider Maatschappelijke Zorg ondersteun en stimuleer jij cliënten met regelmatig veranderend gedrag en chronische stoornissen en beperkingen. Samen met de cliënt schrijf je een ondersteuningsplan. Daarnaast stimuleer en motiveer je de cliënten bij het doen van activiteiten, zodat zij zich verder ontwikkelen of om achteruitgang zoveel mogelijk te beperken.

Je leert cliënten op een goede manier met zichzelf en hun problematiek om te gaan en deel te nemen in de maatschappij. Je werkt met hen aan zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het voeren van eigen regie.

Deze opleiding wordt ook gegeven op locatie Amersfoort met een doorlooptijd van 1,5 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Intakegesprek

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Vooropleidingseisen

Je kunt starten met de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg als je minimaal 21 jaar bent en een niveau 2 diploma hebt behaald.  

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je de school en je klasgenoten beter kennen! 

Het 1e jaar

Tijdens het eerste leerjaar van jouw opleiding richten we ons op het ondersteunen bij persoonlijke zorg, wonen en huishouden en activiteiten. Je leert hoe je omgaat met groepen en activiteiten voor hen organiseert. Ook besteden we aandacht aan het aangaan en onderhouden van relaties en het opbouwen van netwerken. Daarnaast besteden we in periode 4 vooral aandacht aan de zorg-technische vaardigheden die je voor deze opleiding nodig hebt, zodat je snel in de praktijk op deze taken ingezet kunt worden. Je moet hierbij denken aan EHBO, tiltechnieken en het uitdelen van medicijnen. Op je werkplek werk je aan een aantal opdrachten die je voorbereiden op de examens die horen bij deze opleiding. 

Het 2e jaar

Tijdens het tweede jaar gaan we dieper in op de manier waarop jij methodisch en volgens een plan mensen begeleidt, hoe je hen motiveert en oplossingsgerichte gesprekken en methodieken inzet. Je leert hoe je de contacten met de naastbetrokkenen van de cliënt onderhoudt en verstevigt. Ook verdiep je je in kwaliteitszorg en professionalisering. Tijdens dit laatste jaar rond je de examens af die horen bij jouw opleiding. 

HoornBACK!

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.

“Weer naar school, na 38 jaar, dat was voor mezelf een hele stap. Maar als je echt iets wilt, moet je er wat voor doen.”

Corrie Jansen
— begeleider zorgcentrum 't Slot

Kies jouw startdatum

Locatie
Goes
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Rotterdam
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Gouda
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar

Contactpersonen

Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht
Roelinda van Kranenburg
Locatiecoördinator Gouda
Bel: 085 483 8003 Stuur een bericht
Sanne Maljaars
Locatiecoördinator Goes
Bel: 085 483 8002 Stuur een bericht

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden