Onderwijsassistent

Geniet jij van het omgaan met kinderen en wil je hen graag helpen in hun ontwikkeling? Dan is de opleiding Onderwijsassistent echt iets voor jou!

Niveau
BBL, Niveau 4
Crebo: 25698
Startdatum & locatie
Apeldoorn, Goes, Gouda, Rotterdam
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
2 jaar
Prijs
€ 654,00
+1
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

Over de opleiding

Je vindt het geweldig om met kinderen om te gaan, maar de meeste voldoening vind jij in het helpen van kinderen zodat zij leren en de dingen die zij moeten leren beter gaan begrijpen.

Samen met de juf of meester in de klas zorg jij voor een optimaal leerklimaat waar kinderen uitgedaagd worden om nieuwe dingen te leren. Je ondersteunt de juf of meester bij activiteiten en excursies, je helpt bij de voorbereiding van de lessen en je werkt met kinderen die extra instructie nodig hebben.

Intake gesprek

Samen kijken we of deze opleiding voor jou het meest passend is. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Vooropleidingseisen

Je kunt starten met de opleiding Onderwijsassistent (volwassenvariant) als je minimaal 21 jaar bent en/of een niveau 2 diploma hebt behaald.   

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je de school en je klasgenoten beter kennen!    Daarnaast maak je in de eerste weken een aantal niveau-toetsen voor generieke vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. 

Het 1e jaar

Tijdens het eerste leerjaar van jouw opleiding richten we ons op de basis van de opleiding. We besteden aandacht aan communicatieve vaardigheden, het voeren van gesprekken, observeren en het opzetten en uitvoeren van activiteiten met kinderen waarbij de ontwikkeling gestimuleerd wordt. Een kernvak is de ontwikkelingspsychologie: hoe ontwikkelen kinderen zich in diverse leeftijdsfasen, welke verstoringen kunnen optreden en hoe kun jij de kinderen zo stimuleren dat zij zich verder ontwikkelen en beter kunnen leren.Op je werkplek werk je aan een aantal opdrachten die je voorbereiden op de examens die horen bij deze opleiding. 

Het 2e jaar

Tijdens het tweede jaar gaan we dieper in op de manier waarop jij methodisch en volgens een plan kinderen kan ondersteunen en begeleiden bij het leren. Didactiek is een belangrijk vak in de opleiding! Je leert hoe je de contacten met de ouders en professionals in het werkveld onderhoudt en je verdiept je in kwaliteitszorg.  

Tijdens dit laatste jaar rond je de examens af die horen bij jouw opleiding.   

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK. Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.

“Ik wil mijn studenten vooral meegeven dat ze zelf een instrument zijn dat je dagelijks inzet in je werk.”

Rina van Vugt
— docent Verpleegkunde Hoornbeeck Connect

Kies jouw startdatum

Locatie
Apeldoorn
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Goes
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Rotterdam
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Gouda
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar

Contactpersonen

Christian van der Weele
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 06 4518 4904 Stuur een bericht
Roelinda van Kranenburg
Locatiecoördinator Gouda
Bel: 085 483 8003 Stuur een bericht
Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht
Williene Heemskerk
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 085 483 8001 Stuur een bericht

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Onderwijsassistent

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden