Rina van Vugt is van oorsprong verpleegkundige in de psychiatrie, maar werkt inmiddels acht jaar als docent Verpleegkunde op het Hoornbeeck. “Naast het vak psychiatrie geef ik ook vakken als werkbegeleiding, communicatie, omgangskunde, begeleidingsstijlen, kwaliteit en deskundigheid en reflectie.”

Binnen de opleiding leer je veel over jezelf. “Ik wil mijn studenten vooral meegeven dat ze zelf een instrument zijn dat je dagelijks inzet in je werk. Dat betekent dat het belangrijk is om jezelf goed te kennen. Wie ben je, hoe ga je om met anderen, wat vind je lastig, wat moet je afleren en hoe moet je jezelf opstellen om de ander te bereiken?”

Divers beroep
Als verpleegkundige heb je een divers beroep. “Je kunt binnen verschillende branches gaan werken. Denk aan het ziekenhuis, thuiszorg, revalidatie, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Daarbinnen zijn dan ook weer verschillende typen verpleegkundigen. En wil je jezelf specialiseren? Dat kan na deze opleiding vanzelf ook.”

Dagelijkse zelfreflectie
Ongeacht welk type verpleegkundige iemand is, reflectie is van wezenlijk belang, stelt Rina. “Ieder mens is uniek en gedraagt zicht anders en reageert anders op bepaalde situaties. Om daar als verpleegkundige goed mee om te gaan is dagelijkse zelfreflectie essentieel.”

Aanrader van Rina van Vugt

Naar volledig aanbod

Als rouw je leven raakt

Training

Rouw doet pijn en beïnvloedt het leven. In deze training bespreek je de diverse modellen over rouwverwerking en hoe je kunt omgaan met rouwenden.

Lees verder
  • 1e Startdatum: 24 april 2024
  • Apeldoorn
Alle startdata Info & Aanmelden

Meer verhalen

Alle verhalen

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt - lasinstructeur
Netty de Ruijter

Netty de Ruijter

Netty de Ruijter - EVV'er en werkbegeleider

Henk Jan ten Cate

Henk Jan ten Cate - docent Verzorgende-IG