Corrie Jansen (55) uit Werkendam deed als laatste opleiding de mavo, trouwde, kreeg vijf zoons en was als moeder thuis. Tot ze 13 jaar geleden aan de slag ging bij protestants-christelijk zorgcentrum ’t Slot in Gameren. “Eerst als voedingsassistent en gastvrouw in de huiskamer, vorig jaar viel ik in bij de dagopvang. Dat was heel leuk werk en ik wilde dit graag blijven doen. Ook omdat ik creatief ben en er meer uitdaging in zag. Alleen, ik moest er wel een papiertje voor halen.”

Dat ‘papiertje’ is een mbo-diploma Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg. “Ik heb een instaptoets gedaan bij Hoornbeeck Connect en het advies was: jij kunt wel niveau-4 volgen. Gelukkig was de opleiding maar twee jaar, dat is te overzien. Tegelijk, ik zag er best tegenop, maar als je iets wilt moet je het gewoon doen. Onze kinderen, drie zijn er al getrouwd, zeiden: als u het wilt moet u het doen. Ook mijn man stond er volledig achter.” In september 2022 startte Corrie de opleiding bij Hoornbeeck Connect.

Vanaf dat moment is haar week behoorlijk gevuld. “Maandag van half negen tot half vijf naar school, dinsdag werken in ’t Slot, woensdag is volledig voor schoolwerk en vrijdag weer ’t Slot. Ja, dat is intensief en het was best wennen de eerste periode met alle opdrachten en verslagen. Maar hoe verder de opleiding komt, hoe makkelijker het wordt. En weet je, het is heel leuk om te doen.”

 

Empowerment

Van de vakken springen er drie uit wat Corrie betreft. “Bij Communicatie ga je dieper in op het voeren van gesprekken en Empowerment is ook mooi. Hoe stimuleer je ouderen is daar de vraag. Door Psychologie leer je mensen beter begrijpen. Dit soort vakken heeft echt toegevoegde waarde.” In haar klas zitten 16 studenten in alle leeftijdscategorieën. “Iedereen is verschillend, ook qua achtergrond, maar de gesprekken zijn fijn en de sfeer is heel open.”

De gesprekken zijn fijn en de sfeer is heel open

De theoretische kennis kan ze direct toepassen in haar werk in ’t Slot. Daar is Corrie één dag per week activiteitenbegeleider en één dag werkt ze op de dagverzorging met extramurale cliënten. Tegen anderen die twijfelen of ze de schoolbanken weer zullen opzoeken heeft Corrie een duidelijk advies: “Als je iets graag wilt, moet je er altijd aan beginnen.”

Aanrader van Corrie Jansen

Naar volledig aanbod

Verpleegtechnische vaardigheden

Training

Deze training richt zich op het ontwikkelen van je van kennis en vaardigheden om de verpleegtechnische handelingen in de praktijk uit te kunnen voeren.

Lees verder
  • 1e Startdatum: 6 december 2023
  • Apeldoorn
Alle startdata Info & Aanmelden

Meer verhalen

Alle verhalen
Sylvia Huibregtse is praktijkopleider

Sylvia Huibregtse

Sylvia Huibregtse - praktijkopleider zorgcentrum Cleijenborch

Rina van Vugt

Rina van Vugt - docent Verpleegkunde

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt - lasinstructeur