Hij komt ze tegen in de praktijk, mensen die in Outlook 143 verschillende mappen hebben om mails op te bergen. “Die breng ik in één middag terug tot 3, door slim te zoeken”, lacht Arjan den Hertog, ICT-docent van Hoornbeeck Gouda en trainer van Hoornbeeck Connect. Voor scholenorganisatie VGS en andere opdrachtgevers geeft hij de training Efficiënter werken met Office 365. Deze is zowel incompany als individueel te volgen.

Den Hertog noemt zichzelf bij voorkeur trainer. “Ik geef geen cursussen, ik train”, licht hij toe. Managementassistentes van bij de VGS aangesloten basisscholen zitten éénmaal per jaar vier dagdelen in zijn klas. Den Hertogs aanpak is vraaggestuurd en praktisch. “Wat wil je leren, waar loop je tegenaan in bijvoorbeeld Outlook of Excel?” Zodra hij deze vraag stelt, krijgt de trainer veel alledaagse problematiek te horen. “Mijn collega reageert niet op mijn mails, ook na het vijfde mailtje niet.” De trainer reikt vervolgens oplossingen aan die de deelnemers direct leren toepassen. Learning by doing.

Lege hoofden
Omdat de trainingen zo praktisch zijn enaansluiten bij de werkpraktijk, krijgen deelnemers er al snel plezier in. “ICT is geen dwangmiddel, maar een hulpmiddel”, is zijn stelligeovertuiging. Wie dit hulpmiddel na de trainingefficiënter gebruikt, plukt daar jarenlang de vruchten van. “Deelnemers besparen ruim 20% tijd en verminderen de hoeveelheid negatieve energie”, vertelt hij over de opbrengst van zijn trainingen. “En omdat ze tijd overhebben, wordt de kwaliteit van hun werk beter. Er ontstaat ook meer orde en het belangrijkste is misschien wel dat hun hoofden leger worden.” Bijvangst is dat werkprocessen verbeteren.

Deelnemers besparen ruim 20% tijd en verminderen de hoeveelheid negatieve energie.

Tip van de trainer
Hoeveel mails krijg jij per dag? Tien, vijftig of honderd? Feit is dat bijna iedereen dagelijks een flink aantal mails ontvangt. Arjan adviseert om deze met snel-toetsen over drie mappen te verdelen:INFO (om te bewaren voor later), WEG (voor de prullenbak) en ACTIE (mails die vragen om een actie). Door de ‘Actie’-mails met een sneltoets direct toe te voegen aan je actielijst, blijft je werkplanning overzichtelijk. Tijdens de praktische Hoornbeeck Connect trainin-gen leren deelnemers efficiënt te werken, te bewaren, te zoeken en te bewaken.

Aanrader van Arjan den Hertog

Naar volledig aanbod

Efficiënt werken met Outlook

Training

Mails bewaren, opzoeken en bewaken met 20% minder energie en tijd.

Lees verder
  • Nog geen startdatum bekend

Meer verhalen

Alle verhalen
Leny is de oudste student van het Hoornbeeck.

Leny de Smit

Leny de Smit - student Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

Petra Mulder

Petra Mulder - cursist Engels
Hoornbeeck Connect Zeeland Goes

Connect Zeeland