Post-mbo Palliatieve zorg (CHE)

Mensen leven langer en door de vergrijzing neemt de vraag naar palliatieve zorg toe. Hoe kun jij als verzorgende of verpleegkundige een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die niet meer beter worden? Hoe ga je het gesprek aan? En hoe begeleid jij de zorgvrager en naasten bij het lijden en het verlies van de toekomst?

Niveau
Post-mbo
Startdatum & locatie
Apeldoorn
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
1 jaar
Prijs
€ 2.100,00
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

Post-mbo Palliatieve zorg

In deze post-mbo start je met een module waarin de basisbeginselen van de palliatieve zorg aan bod komen. Op basis van richtlijnen en protocollen leer je methodisch te werken en kijk je vanuit verschillende perspectieven naar palliatieve zorg. Denk aan de surprise question en bijvoorbeeld palliatief redeneren. In de module medische zorg en samenwerken staat het fysieke domein meer centraal. Middels palliatief redeneren leer je beredeneren hoe de zorg eruit moet gaan zien voor de specifieke zorgvrager in samenwerking met andere professionals en rekening houdend met de wensen van zorgvrager en naasten.

Tot slot volg je de module rouwbegeleiding. Hierin ga je aan de slag met het oefenen van communiceren in de palliatieve zorgverlening. Je leert actief te luisteren en in de gespreksvoering oefen je om spirituele en levensbeschouwelijke onderwerpen aan bod te laten komen. In de lessen is veel ruimte om te oefenen, van elkaar te leren en feedback te vragen.

Naast al deze inhoudelijke thema’s ga je ook aan de slag met je eigen professionele ontwikkeling als verzorgende of verpleegkundige. Je kunt vertellen wie je bent, wat je talenten zijn en hoe je vanuit je levensbeschouwing denkt over zorg in de palliatieve fase. Hoe ga je met verschillen om? Hoe maak je dit onderling bespreekbaar met collega’s?

De lesdagen worden interactief vormgegeven met vooraf bepaalde thema’s. Daarnaast is er ruimte voor intervisie om casussen te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Accreditatie

Het volgen van deze post mbo of losse modules leveren V&VN accreditatiepunten op en een certificaat na afloop.

Aanmelden via CHE

Deze opleiding is een Associate degree van de CHE in samenwerking met het Hoornbeeck College. Klik hier voor meer informatie en details over het programma en de modules.

Let op: meld je aan voor deze opleiding via het aanmeldformulier van CHE.

Netty de Ruijter

“Mijn meisjesdroom gaat nu in vervulling”

Netty de Ruijter
— EVV'er en werkbegeleider

Kies jouw startdatum

Locatie
Apeldoorn
Startdatum
12 september 2024
Doorlooptijd
1 jaar
Aanmelden

Planning

Deze opleiding is een Associate degree van de CHE in samenwerking met Hoornbeeck. Klik hier voor meer informatie over het programma en de modules.

Let op: meld je aan voor deze opleiding via het aanmeldformulier van CHE.

Contactpersonen

Christian van der Weele
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 06 4518 4904 Stuur een bericht
Williene Heemskerk
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 085 483 8001 Stuur een bericht

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Post-mbo Palliatieve zorg (CHE)

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden