Simulatieonderwijs

In een kritische gezondheidssituatie heeft de veiligheid van de patiënt de hoogste prioriteit. In het simulatieonderwijs leer je hoe je de patiëntveiligheid kunt optimaliseren in dit soort situaties.

Niveau
NOG VULLEN
Doorlooptijd
1 dagdeel
Prijs
€ 375,00
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

De training in het kort

In een kritische gezondheidssituatie heeft de veiligheid van de patiënt de hoogste prioriteit. In het simulatieonderwijs leer je hoe je de patiëntveiligheid kunt optimaliseren in dit soort situaties. We bootsen een realistische context na, zodat je de kans krijgt om te handelen zoals je dat in een echte situatie zou doen.   

Realistische en veilige leeromgeving
Uitgangspunten in deze cursus zijn een realistische en veilige leeromgeving. In de simulatie is het niet erg om fouten te maken: er staan geen levens op het spel en de gevolgen van een eventuele fout zijn beperkt. We organiseren leermomenten op maat – vandaar dat er maar vier deelnemers tegelijk kunnen deelnemen – en richten ons op non-technical skills. Hierdoor word je aangezet tot nadenken en ga je beter samenwerken.   

Kleine groepen
Er wordt gewerkt in een kleine groep van 4 personen. Twee docenten begeleiden het scenario en bespreken daarna uitgebreid na wat er is gebeurt, hoe er is gecommuniceerd, wat maakte dat je reageerde zoals je reageerde, etc. Er wordt gebruik gemaakt van een levende ‘patiënt’ die reageert op jouw handelen. 

Benieuwd hoe een (oud)student, begeleider of docent Hoornbeeck Connect ervaart? Lees het verhaal.

“Je merkt dat de docent van Hoornbeeck Connect veel ervaring heeft in het vakgebied”

Johnny Jordaan
— Student

Kies jouw startdatum

Interesse in deze training?

Neem contact op met de locatiecoördinator

Contactpersonen

Marjolein Treur
Locatiecoördinator Amersfoort
Bel: 085 483 8102 Stuur een bericht
Christian van der Weele
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 06 4518 4904 Stuur een bericht
Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht