Verzorgende-IG

Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Spreekt dat je aan? Dan is deze opleiding voor jou!

Niveau
BBL, Niveau 3
Crebo: 25656
Startdatum & locatie
Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
2 jaar
Prijs
€ 654,00
+4
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

Verzorgende IG

Ben je 21+, en wil je Verzorgende-IG worden? Dan kan dat via deze route in 2 jaar tijd. Als verzorgende-IG bied je zorg en ondersteuning aan zorgvragers in de verpleeg- of thuiszorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg of geestelijke gezondheidszorg. Je kunt hierbij denken aan ondersteuning bij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding. Het is belangrijk dat je de zelfredzaamheid en eigen regie zoveel mogelijk stimuleert. Werk waarvoor je geduld, aandacht en inlevingsvermogen nodig hebt en waar je graag wilt zorgen voor anderen.   

Intakegesprek

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Verzorgende IG moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding niveau 2 of havo 3 hebben afgerond. Je bent 21 jaar of ouder. 

Start van je opleiding

De opleiding start met een introductie waarbij je kennismaakt met de school, je studiegenoten, je loopbaanbegeleider en je vakdocenten, en uiteraard met het beroep van Verzorgende-IG.

Het 1e jaar

In het eerste jaar leer je de basis van het beroep. Tijdens het eerste blok van 10 weken heb je twee lesdagen per week, de daaropvolgende blokken heb je één lesdag per week.
Bij de vakken die je volgt en de opdrachten waarmee je in de praktijk aan de slag gaat, leer je op professionele wijze persoonlijke zorg te verlenen, te communiceren en op je handelen te reflecteren 

We starten met het leren over diverse doelgroepen en hoe je met hen contact onderhoudt en hen begeleidt. Denk aan mensen met een beperking, ouderen, kraamgezinnen, mensen met psychische en psychiatrische problemen en diverse combinaties van deze problematieken. Je werkt vanuit een zorgplan en leert activiteiten en interventies in te zetten om de doelen te bereiken.  

Het 2e jaar

Het tweede jaar bestaat uit vier lesblokken van 10 weken, met 1 lesdag per week. 
De basis van het vak beheers je en in leerjaar 2 ga je verder met leren van en over diverse doelgroepen, verpleegtechnische handelingen, professionalisering van het beroep en het zorgdragen voor kwaliteit van zorg. 
Je volgt ook lessen naar keuze. Dit worden keuzedelen genoemd en zijn verdiepende of verbredende onderwerpen die passen bij je beroep. 

Na de opleiding

Na je opleiding kun je als verzorgende kun je in verschillende werkvelden aan de slag.  Je kunt Verzorgende IG in de kraamzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg of een verpleeghuis worden.  

Nog niet uitgeleerd? Als vervolgstudie kun je kiezen voor de opleiding Mbo-Verpleegkunde niveau 4 (in twee jaar), Begeleider Gehandicaptenzorg of Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3 (verkort in 10-20 weken), Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4 (na de verkorte opleiding op niveau 3). Alle overige vervolgstudies op niveau 4 zijn ook mogelijk. 

 

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.

Sylvia Huibregtse is praktijkopleider

“Ik ben echt fan van Hoornbeeck”

Sylvia Huibregtse
— praktijkopleider zorgcentrum Cleijenborch

Kies jouw startdatum

Locatie
Amersfoort
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Apeldoorn
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Goes
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Kampen
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Rotterdam
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Gouda
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar

Contactpersonen

Esther Stoter
Locatiecoördinator Kampen
Bel: 085 4838 004 Stuur een bericht
Roelinda van Kranenburg
Locatiecoördinator Gouda
Bel: 085 483 8003 Stuur een bericht
Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht
Marjolein Treur
Locatiecoördinator Amersfoort
Bel: 085 483 8102 Stuur een bericht
Christian van der Weele
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 06 4518 4904 Stuur een bericht
Sanne Maljaars
Locatiecoördinator Goes
Bel: 085 483 8002 Stuur een bericht
Williene Heemskerk
Locatiecoördinator Apeldoorn
Bel: 085 483 8001 Stuur een bericht

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Verzorgende-IG

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden