Verzorgende IG (i.s.m. Cedrah, RST en Salem)

Als Verzorgende-IG biedt je zorg, ondersteuning en begeleiding aan zorgvragers in het verpleeghuis of de thuiszorg. Interesse? Deze opleiding is een maatwerktraject waarbij jij als volwassen deelnemer centraal staat en in 1,5 tot 2 jaar Verzorgende-IG wordt.

Niveau
BBL, niveau 3
Startdatum & locatie
Rotterdam
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
2 jaar
Prijs
€ 654,00
Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht

Verzorgende IG (i.s.m. Cedrah, RST en Salem)

Ben je 21+ en wil je Verzorgende-IG worden? Dan kan dat via deze route, die gebaseerd is op de werksituatie, in 1,5 tot 2 jaar. De opleiding is een maatwerktraject waarbij jij als volwassen deelnemer in het werk als Verzorgende-IG centraal staat.

Maatwerk betekent snelheid waar het kan, vertragen waar het nodig is. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de zorginstellingen Cedrah, RST Zorgverleners en Salem. Je kunt bij de praktijkopleiders van deze instellingen terecht voor informatie.

Intakegesprek

Samen kijken we welke kwaliteiten je hebt die je in kunt zetten tijdens de opleiding. Dit doen we na aanmelding en toelating door middel van een ACT meting en een loopbaanadviesgesprek.

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Verzorgende-IG moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding niveau 2 of havo 3 hebben afgerond. Je bent 21 jaar of ouder. 

Start van je opleiding

De opleiding start met een introductie waarbij je kennismaakt met je medestudenten, de begeleiders en docenten van de opleiding.

De opleiding

Op dit moment is de opleiding in ontwikkeling en is het werk dat je gaat doen leidend in het onderwijstraject. We ontwikkelen een uniek traject, samen met de eerder genoemde instellingen. Het is een gedegen en kortdurend traject met als eindresultaat, bij voldoende behaalde resultaten, een diploma Verzorgende-IG.

Als verzorgende-IG bied je zorg en ondersteuning aan zorgvragers in de verpleeg- of thuiszorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg of geestelijke gezondheidszorg. Je kunt hierbij denken aan ondersteuning bij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding.

“Ik begeleid studenten die willen omscholen tot Verzorgende-IG, zowel op school als in de praktijk.”

Henk Jan ten Cate
— docent Verzorgende-IG Hoornbeeck Connect

Kies jouw startdatum

Locatie
Rotterdam
Startdatum
29 januari 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Aanmelden