Henk Jan ten Cate werkt op het Hoornbeeck College in Kampen. “Ik ben docent binnen de opleiding Verzorgende-IG. Een prachtige opleiding, geschikt voor studenten die na het afronden ervan het beroep Verzorgende-IG zien en ervaren als een roeping.”

Henk Jan is ook loopbaanbegeleider binnen het volwassenenonderwijs. “Ik begeleid studenten die willen omscholen tot Verzorgende-IG, zowel op school als in de praktijk.”

Inhoud opleiding
Op de vraag wat het beroep concreet inhoudt antwoordt Henk Jan: “Je draagt zorg voor een ander. Iemand die dit zelf niet meer kan. Daarbij moet je denken aan het ondersteunen van de zorgvrager bij de algemene dagelijkse levensbe-hoefte. Maar ook het toedienen van medicatie. Begeleiden, samenwerken en communiceren, zijn allemaal zaken die belangrijk zijn binnen het werkveld als Verzorgende-IG. Je hebt naast de zorgvrager ook te maken met bijvoorbeeld familie of andere betrokken zorgverleners.”Verzorgende-IG kun je zijn in o.a. de ouderen-zorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, kraamzorg en geestelijke gezondheidszorg.

Doorgroeien
Na afronding van de opleiding zijn er ook diverse mogelijkheden om door te groeien tot EVV’er (Eerste Verantwoordelijke Verzorgende), praktijkopleider, verpleegkundige (niveau 4). Ook een baan binnen de geriatrie of palliatieve zorg is een goede optie.

Advies
Henk Jan doet tot slot een oproep aan potentiële studenten. “Wil je omscholen tot Verzorgende-IG of ligt je hart bij een baan in de zorg? Begin dan aan deze opleiding of overweeg in ieder geval of het iets voor jou is.”

Aanrader van Henk Jan ten Cate

Naar volledig aanbod

College voor zorgprofessionals

Training

Ben jij werkzaam in de zorg- of welzijnssector en wil jij je verder professionaliseren? Volg dan ons ‘College voor zorgprofessionals’.

Lees verder
  • 1e Startdatum: 12 oktober 2023
  • Apeldoorn
Alle startdata Info & Aanmelden

Meer verhalen

Alle verhalen
Netty de Ruijter

Netty de Ruijter

Netty de Ruijter - EVV'er en werkbegeleider

Rina van Vugt

Rina van Vugt - docent Verpleegkunde

Mark van Oort

Mark van Oort - timmerman