Henk Jan ten Cate werkt op het Hoornbeeck College in Kampen. “Ik ben docent binnen de opleiding Verzorgende-IG. Een prachtige opleiding, geschikt voor studenten die na het afronden ervan het beroep Verzorgende-IG zien en ervaren als een roeping.”

Henk Jan is ook loopbaanbegeleider binnen het volwassenenonderwijs. “Ik begeleid studenten die willen omscholen tot Verzorgende-IG, zowel op school als in de praktijk.”

Inhoud Verzorgende-IG
Op de vraag wat het beroep concreet inhoudt antwoordt Henk Jan: “Je draagt zorg voor een ander. Iemand die dit zelf niet meer kan. Daarbij moet je denken aan het ondersteunen van de zorgvrager bij de algemene dagelijkse levensbehoefte. Maar ook het toedienen van medicatie. Begeleiden, samenwerken en communiceren, zijn allemaal zaken die belangrijk zijn binnen het werkveld als Verzorgende-IG. Je hebt naast de zorgvrager ook te maken met bijvoorbeeld familie of andere betrokken zorgverleners.”

Verzorgende-IG kun je zijn in o.a. de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, kraamzorg en geestelijke gezondheidszorg.

Doorgroeien
Na afronding van de opleiding zijn er ook diverse mogelijkheden om door te groeien tot EVV’er (Eerste Verantwoordelijke Verzorgende), praktijkopleider, verpleegkundige (niveau 4). Ook een baan binnen de geriatrie of palliatieve zorg is een goede optie.

Advies
Henk Jan doet tot slot een oproep aan potentiële studenten. “Wil je omscholen tot Verzorgende-IG of ligt je hart bij een baan in de zorg? Begin dan aan deze opleiding of overweeg in ieder geval of het iets voor jou is.”

Aanrader van Henk Jan ten Cate

Naar volledig aanbod

Verzorgende-IG

Opleiding

Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Spreekt dat je aan? Dan is deze opleiding voor jou!

Lees verder
  • 1e Startdatum: 1 augustus 2024
  • Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Alle startdata Info & Aanmelden

Meer verhalen

Alle verhalen

Petra Mulder

Petra Mulder - cursist Engels

Petra den Engelsman

Petra den Engelsman - begeleider zorgcentrum Cleijenborch

Arjan den Hertog

Arjan den Hertog - ICT-docent