Mark van Oort werkt als timmerman bij Van Herk Bouw in Schoonhoven. “We zijn vooral actief in de particuliere woningbouw, maar ook verbouw of onderhoud komt voor.” Mark is op 16-jarige leeftijd als leerling timmerman bij het bouwbedrijf gaan werken en heeft inmiddels timmerman niveau 2 en 3 behaald.

Mark volgt nu de opleiding Uitvoerder Bouw niveau 4. “Het leuke hiervan is dat je alles wat je aan theorie leert meteen in de praktijk kunt brengen. De opleiding duurt twee jaar. Een middag en een avond in de week ga ik naar Hoornbeek Connect in Gouda. Uiteraard vraagt het doorzettingsvermogen, maar aan de andere kant kan ik wel fulltime blijven werken naast mijn opleiding. Dat vind ik echt een pre.”

Alles wat je aan theorie leert meteen in de praktijk kunt brengen.

Totaalplaatje

Tijdens de opleiding leer je veel meer over het totaalplaatje van de bouw; van initiatief tot en met oplevering. “Juist voor studenten die wat praktischer zijn ingesteld is deze opleiding een aanrader. Zeker ook omdat de begeleiding vanuit het werkveld komt.” Na het behalen van niveau 4 kunnen studenten als voorman of uitvoerder aan de slag.

Leren is leuk

Mark zelf had niet zoveel met leren, dacht hij. “Totdat mijn zwager me min of meer pushte om toch nog twee jaar de schoolbanken in te gaan. En wat denk je? Ik vind leren nog leuk ook!”

Aanrader van Mark van Oort

Naar volledig aanbod

3F-taaltoets

Training

In deze training komt alles voorbij wat je moet weten om correct Nederlands te schrijven op referentie niveau 3F.

Lees verder
  • Nog geen startdatum bekend

Meer verhalen

Alle verhalen

Sylvia Huibregtse

Sylvia Huibregtse - praktijkopleider zorgcentrum Cleijenborch

Rina van Vugt

Rina van Vugt - docent Verpleegkunde

Henk Jan ten Cate

Henk Jan ten Cate - docent Verzorgende-IG