Pedagogisch medewerker kinderopvang

Werk je graag met kinderen? Als pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid je kinderen in hun spel en ontwikkeling en bied je de zorg die ze nodig hebben.

Niveau
BBL, Niveau 3
Crebo: 25696
Startdatum & locatie
Goes, Gouda, Rotterdam
Bekijk alle startdata
Doorlooptijd
2 jaar
Prijs
€ 654,00
Vragen?
Onze contactpersonen helpen je graag verder op weg.
Alle contactpersonen

Over de opleiding

Jij houdt van kinderen, en kinderen houden van jou! Je wilt graag kinderen begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkeling. Je geniet ervan met kinderen bezig te zijn, hen te verzorgen en activiteiten met hen te doen. 

Samen met collega’s en ouders werk je aan een veilig klimaat voor de kinderen die je onder je hoede hebt. Een veelzijdige opleiding waarbij je verantwoordelijk en evenwichtig moet zijn en initiatief durft te nemen. 

Intake gesprek

Informatie volgt z.s.m.

Vooropleidingseisen

Je kunt starten met de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang als je minimaal 21 jaar bent en/of een niveau 2 diploma hebt behaald.   

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je de school en je klasgenoten beter kennen! Daarnaast maak je in de eerste weken een aantal niveau-toetsen voor generieke vakken (Nederlands, Engels en rekenen). 

Het 1e jaar

Tijdens het eerste leerjaar van jouw opleiding richten we ons op de basis van de opleiding. We besteden aandacht aan communicatieve vaardigheden, het voeren van gesprekken, observeren en het opzetten en uitvoeren van activiteiten met kinderen waarbij de ontwikkeling gestimuleerd wordt. Een kernvak is de ontwikkelingspsychologie: hoe ontwikkelen kinderen zich in diverse leeftijdsfasen, welke verstoringen kunnen optreden en hoe kun jij de kinderen zo stimuleren dat zij zich verder ontwikkelen.  Op je werkplek werk je aan een aantal opdrachten die je voorbereiden op de examens die horen bij deze opleiding.  

Het 2e jaar

Tijdens het tweede jaar gaan we dieper in op de manier waarop jij methodisch en volgens een plan kinderen kan ondersteunen en begeleiden. We besteden aandacht aan het werken met baby’s zodat je voldoet aan alle wettelijke eisen. Je leert hoe je de contacten met de ouders onderhoudt en je verdiept je in het leveren van kwalitatief goede en professionele opvang. Tijdens dit laatste jaar rond je de examens af die horen bij jouw opleiding.  

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK. Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.

“Ik wil mijn studenten vooral meegeven dat ze zelf een instrument zijn dat je dagelijks inzet in je werk.”

Rina van Vugt
— docent Verpleegkunde Hoornbeeck Connect

Kies jouw startdatum

Locatie
Goes
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Rotterdam
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar
Locatie
Gouda
Startdatum
1 augustus 2024
Doorlooptijd
2 jaar

Contactpersonen

Ineke Breen
Locatiecoördinator Rotterdam
Bel: 085 4838 365 Stuur een bericht
Roelinda van Kranenburg
Locatiecoördinator Gouda
Bel: 085 483 8003 Stuur een bericht

Leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang

Startdatum:
Locatie:

Je wilt een opleiding gaan volgen bij Hoornbeeck Connect. Voordat je aan de opleiding kunt beginnen, moet je je aanmelden.

Klik op ‘volgende stap’ om meer te lezen over de identiteit van Hoornbeeck Connect.

De identiteit van het Hoornbeeck College

Bij Hoornbeeck Connect is de Bijbel (Gods Woord) richtinggevend voor alles wat we doen. Wat betekent dat precies? Op www.hoornbeeckconnect.nl/over-connect lees je alles over onze christelijk-reformatorische identiteit en hoe deze vorm krijgt in de praktijk.

Belangrijk: bij de aanmelding voor een Connect-opleiding verwachten we dat de deelnemer onze identiteit respecteert.

Aanmelden