Het Hoornbeeck College biedt allerlei mogelijkheden om het niveau van je Engelse vaardigheden op te krikken. Studenten, oud-studenten, stagebegeleiders, bedrijven, ouders, broers, zussen: voor iedereen is er een cursus! Lees hoe Petra Mulder de cursus Engels heeft ervaren.

Engelstalige patiënten

Petra Mulder werkt als verpleegkundige op een polikliniek in Utrecht waar regelmatig patiënten komen die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreken. “Mijn Engelse niveau was dusdanig laag dat ik deze patiënten niet te woord kon staan en dat vond ik vervelend. Om ook hen te kunnen helpen ben ik de cursus Engels gaan volgen.”

Van niveau A1 naar B1

En met resultaat! “Tijdens deze cursus heb ik mij op alle vlakken ontwikkeld; in spreek-, lees, luister- en schrijfvaardigheden. Ik volg nu voor het derde jaar op rij deze cursus op het Hoornbeeck en ben gegroeid van niveau A1 naar B1.” Vooral op het werk heeft ze er veel profijt van. “Ik kan nu ook de Engelssprekende patiënten helpen waardoor ik niet steeds bij mijn collega’s hoef aan te kloppen. Het vergroot mijn zelfredzaamheid.”

Laagdrempelig Engels leren

De cursusavonden vindt Petra erg leerzaam en gevarieerd. “De theorie wordt besproken, en op een speelse manier geoefend. Dit kan zijn door een puzzel, domino, memory, vragenkaartjes etc. Doordat de lessen in groepsverband zijn, leer je van en met elkaar en dat maken de avonden waardevol.” En dat laatste geeft dat Petra het iedereen aanraadt. “Deze cursus is een leuke, speelse, laagdrempelige methode om je de Engelse taal eigen te maken.”

Aanrader van Petra Mulder

Naar volledig aanbod

Engels

Training

Of je Engels nu nodig hebt voor je werk, of voor je studie, het is nooit te laat om je Engelse vaardigheden intensief te trainen.

Lees verder
  • 1e Startdatum: 19 september 2024
  • Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Kampen, Rotterdam
Alle startdata Info & Aanmelden

Meer verhalen

Alle verhalen

Jantine van Voorst

Jantine van Voorst - trainer 'Bouwen aan zelfvertrouwen'

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt - lasinstructeur
Hoornbeeck Connect Zeeland Goes

Connect Zeeland