TCO

Met ingang van schooljaar 2023/24 gaat Hoornbeeck Connect voor Tree Centre Opheusden (TCO) de boomteeltopleidingen verzorgen. Vijftien jaar terug startte AOC Oost met de mbo-bbl-boomteeltopleidingen in de kantine van boomkwekerij W. Crum in Dodewaard. Na een aantal jaren nam Helicon mbo Geldermalsen dit stokje over. Sinds de fusie met Citaverde en het Wellant College in 2021 verzorgde Yuverta vanuit mbo Geldermalsen de opleidingen.

Wiechert Petersen (locatiedirecteur Hoornbeeck Amersfoort) is blij dat het Hoornbeeck Connect nu ‘groen’-opleidingen aanbiedt: “De samenwerking met TCO is mooi nieuws, want we hadden bij Connect nog geen boomteeltopleidingen. We hebben er vertrouwen in dat we met deze ‘groen’-opleidingen voor onze toekomstige studenten, wat kwaliteit en identiteit betreft, van betekenis kunnen zijn!”

Afgelopen anderhalf jaar ontwikkelde TCO de boomteelt 2.0-bedrijfsopleiding met daarin meer en steviger inbreng vanuit de telers en hun praktijkvragen. Om deze aanpak verder uit te bouwen, ging TCO ook kijken naar andere opleiders en kwam zodoende bij Hoornbeeck Connect in Amersfoort terecht. Dit is de Hoornbeeck-afdeling bedrijfsopleidingen met een breed aanbod van trainingen en cursussen en ook reguliere mbo-opleidingen.

__

Benieuwd naar meer informatie over deze opleidingen? Klik hier!