• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Om hun beroep straks goed uit te voeren, moeten studenten over bepaalde competenties beschikken. Als assessor beoordeel je in hoeverre een student de benodigde vakkennis, vaardigheden en gedrag heeft. Dat is geen nattevingerwerk: in deze training leer je hoe je het competentieniveau van een student objectief beoordeelt en hoe je samen met collega’s tot eenzelfde oordeel komt.  

Deze training is voor iedereen die assessor wil worden. Ook als je verantwoordelijk bent voor de beoordeling op de werkvloer, kun je je laten certificeren via de assessorentraining.  

Beoordeel je studenten Verzorgende IG en Mbo-Verpleegkundige? Dan is de SPOC wellicht voor jou interessant. Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie 

De training duurt een dagdeel, van 16:30 uur tot 20:00 uur.
De individuele cursus is gratis
Inzet van een trainingsacteur is mogelijk. 
__________

Locatie Amersfoort

Beste praktijkopleider,

Graag stellen we u en uw collega’s in de gelegenheid om ook dit jaar een gratis training bij ons te volgen. Dit omdat wij als Hoornbeeck College Amersfoort, net als u, het belangrijk vinden dat u en uw medewerkers voldoende tools in handen hebt om de beoordeling van studenten in de praktijk goed vorm te geven.

Training sector Gezondheidszorg
Het aanbod van onze trainingen voor Gezondheidszorg-beoordelaars treft u in dit document aan. Wanneer u gebruik wilt maken van ons aanbod, kunt u ons dit uiterlijk 15 oktober 2022 kenbaar maken door het bijgevoegde formulier in te vullen en te mailen naar Paul Verweij (vep@hoornbeeck.nl).

Training sector Welzijn
Het aanbod van onze trainingen voor Welzijn-beoordelaars treft u in dit document aan. Wanneer u gebruik wilt maken van ons aanbod, kunt u uzelf aanmelden door te klikken op de knop ‘Deelnemen’ op deze pagina.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Vervolgens zullen we de deelnemers inplannen op een van de trainingsmomenten en dit naar u terugkoppelen.

Wanneer u de vermelde trainingen incompany wilt volgen: hiervoor kunt u het gehele jaar door contact opnemen met Marjolein Treur (Bjmt@hoornbeeck.nl). Er is hiervoor subsidie beschikbaar via SectorplanPlus.

Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, dan kunt u hiervoor terecht bij Ellis van der Leeden (Gezondheidszorg, lde@hoornbeeck.nl) of Adriaan Morren (Welzijn, moa@hoornbeeck.nl).

Doelgroep

In de assessorentraining ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om als assessor in het mbo te werken. De training behandelt zowel de theorie als de praktijk. Je krijgt inzicht in beoordelingsmodellen in de beroepspraktijkvorming en kunt assessments voorbereiden. Samen met collega’s geef je straks objectieve en betrouwbare beoordelingen aan studenten.  

De thema’s die aan bod komen:  

  • Beoordeling in de beroepspraktijkvorming; 
  • Rol van de kwalificerende beoordelaar; 
  • Objectief en betrouwbaar beoordelen. 
  • Modereren
  • Onderscheid maken tussen begeleiden en beoordelen.