• Inhoud
 • Doelgroep

Inhoud

Om hun beroep straks goed uit te voeren, moeten studenten over bepaalde competenties beschikken. Als assessor neem je examens bij de student af en beoordeel je aan de hand van de examencriteria in hoeverre een student de benodigde vakkennis, vaardigheden en gedrag heeft. Dat is geen nattevingerwerk: in deze training leer je wat belangrijk is bij het afnemen van examens en het beoordelen van studenten en hoe je dit vormgeeft.

Deze training is voor iedereen die als examinator op de werkvloer ingezet wordt of wilt worden. Er is hiervoor subsidie beschikbaar via SectorplanPlus.

Praktische informatie 

 • De training duurt een dagdeel.
 • Voorafgaand aan de training dient een individuele ELO-training doorlopen te worden. Deze ‘training via elektronische leeromgeving (ELO)’ doorloopt u op een eigen gekozen moment online. Tijdsduur: ongeveer 2 uur.
 • De individuele cursus is gratis.
 • Inzet van een trainingsacteur is mogelijk. 
  __________

Locatie Amersfoort

Training sector Gezondheidszorg

Het aanbod van onze trainingen voor Gezondheidszorg-beoordelaars treft u in dit document aan. Wanneer u gebruik wilt maken van ons aanbod, kunt u ons dit kenbaar maken door het bijgevoegde formulier in te vullen en te mailen naar Barbara Visser (BaVr@hoornbeeck.nl).

Valt jouw organisatie onder het regionaal bpv-bureau Amersfoort? Dan is de (gratis) SPOC-training wellicht voor jou interessant. Klik hier voor meer informatie.

Training sector Welzijn
Het aanbod van onze trainingen voor Welzijn-beoordelaars treft u in dit document aan. Wanneer u gebruik wilt maken van ons aanbod, kunt u uzelf aanmelden door te klikken op de knop ‘Deelnemen’ op deze pagina.

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Vervolgens zullen we de deelnemers inplannen op een van de trainingsmomenten en dit naar u terugkoppelen. Wanneer u de vermelde trainingen incompany wilt volgen: hiervoor kunt u het gehele jaar door contact opnemen met Marjolein Treur (Bjmt@hoornbeeck.nl).

Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, dan kunt u hiervoor terecht bij Ellis van der Leeden (Gezondheidszorg, lde@hoornbeeck.nl) of Adriaan Morren (Welzijn, moa@hoornbeeck.nl).

Locatie Apeldoorn

Wanneer u gebruik wilt maken van ons aanbod voor beoordelaars van Gezondheidszorg en Welzijn, kunt u ons dit kenbaar maken door te mailen naar: apeldoorn@hoornbeeckconnect.nl. We zullen dan samen met u kijken op welke data er mogelijkheden zijn voor u.

Wanneer u de vermelde trainingen incompany wilt volgen kunt u ook mailen naar: apeldoorn@hoornbeeckconnect.nl. Hier kunt u uiteraard ook terecht voor andere vragen.

Doelgroep

In de assessorentraining ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om als assessor in het mbo te werken. De training behandelt zowel de theorie als de praktijk. Je krijgt inzicht in beoordelingsmodellen in de beroepspraktijkvorming en kunt assessments voorbereiden. Samen met collega’s geef je straks betrouwbare beoordelingen aan studenten.  

De thema’s die aan bod komen:  

 • Beoordeling in de beroepspraktijkvorming; 
 • Rol van de kwalificerende beoordelaar; 
 • Objectief en betrouwbaar beoordelen. 
 • Modereren
 • Onderscheid maken tussen begeleiden en beoordelen.