• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Een steek onder water, een harde sneer of juist een compliment: we krijgen in ons werk allemaal te maken met feedback. Maar wanneer is een opmerking opbouwend, en wanneer afbrekend? Hoe weet je of iets aankomt zoals je het hebt bedoeld? En hoe reageer je als je zelf feedback ontvangt? In deze training staan gespreksvaardigheden en omgaan met feedback centraal.  

De training is geschikt voor teams die aandacht willen geven aan hun onderlinge communicatie en willen leren hoe ze feedback doelgericht kunnen inzetten. Ook individuen kunnen zich aanmelden voor de training.  

Doelgroep

Naar elkaar luisteren, afstemmen, doorvragen, feedback geven en ontvangen: in een ideale wereld loopt alles gestroomlijnd en begrijpt iedereen wat de ander bedoelt. Maar dat is vaak niet het geval. In deze training verdiepen we ons in de regels van feedback geven en oefenen we met het herkennen van weerstanden en drempels hierin. Om de theorie in de praktijk te brengen, werken we met opdrachten.  

Praktische informatie 

In overleg kan het programma op de specifieke situatie worden aangepast.  

De cursus beslaat drie dagdelen en kan zowel op het Hoornbeeck College als op de eigen locatie voor een team worden verzorgd.