• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Tijdens de training doe je theoretische kennis op over het urinewegstelsel en opvangmateriaal. Je leert over de technologische ontwikkelingen in het vakgebied en hoe je veilig en milieubewust werkt.  

Daarnaast doe je praktijkervaring op. Tijdens de cursus leer je:  

  • De blaas bij mannen katheteriseren (eenmalig en verblijfskatheter); 
  • De blaas bij vrouwen katheteriseren (eenmalig en verblijfskatheter); 
  • Blaasspoelen;
  • De katheter verwijderen.   

Je leert hoe je de materialen en middelen op de juiste manier te gebruiken. Ook kun je verantwoorden hoe je te werk gaat, zowel verpleegtechnisch als sociaal.  

Praktische informatie  

De cursus vindt plaats op 1 avond van 19:00 tot 22:00 uur. De locatie is Hoornbeeck College Apeldoorn. De cursus is ook incompany mogelijk. Aanvragen via connectapeldoorn@hoornbeeck.nl 

Als afsluiting krijg je een bewijs van deelname. De cursus heeft 3 accreditatiepunten voor kwaliteitsregister V&V. Voorafgaand aan de training moet je een voorwerkopdracht maken. 

Doelgroep

Werk je in de zorg en wil je leren blaaskatheteriseren? In deze cursus ga je aan de slag met zowel de theorie als praktijk van het katheteriseren van de blaas.  

Je leert hoe je zowel bij mannen als vrouwen katheters plaatst, hoe het urinestelsel werkt en wat de technologische ontwikkelingen zijn in het vakgebied.  

Deze cursus is bedoeld voor verzorgenden IG en verpleegkundigen. Voorafgaand aan de training moet je een voorwerkopdracht maken.