• In het kort
  • Verloop opleiding
  • Na de opleiding

In het kort

Het aanbrengen van metalen platen op een staalconstructie is een uitdaging. Dit zijn bijvoorbeeld sandwichpanelen, profielplaten of golfplaten voor daken. Vind je het mooi om metalen platen te bevestigen op een schuur, fabriekshal of kantoorgebouw, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Het monteren vraagt de nodige vakkennis. Sommige daken zijn plat en andere schuin. Ook zijn er verschillende vormen van gevels.

Tijdens de opleiding leer je over het bewerken en monteren van metalen beplating. Daarbij moet je ook denken aan de isolatie en afwatering van gevels en daken. Voor de verschillende vaktechnische vaardigheden krijg je op school de theoretische en praktische achtergrond. Op deze wijze leer je op een afwisselende en goede manier hoe je bijvoorbeeld een lichtstraat in een stalen dak moet maken.

Naast het monteren zal je ook daken of gevels moeten repareren. Veilig werken is voor jou samen met je collega’s heel belangrijk. Het werken aan metalen daken en gevels is afwisselend en uitdagend: iets voor jou?

Na de opleiding

Als monteur metalen daken en gevels maak je onderdelen voor uitwendige scheidingsconstructies. Onder begeleiding van een directe leidinggevende of voorman bewerk je metalen platen tot onderdelen voor daken en gevels. Vakwerk waarvoor je oog voor kwaliteit moet hebben.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 3.