• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Appen, TikTokken, liken en sharen: een groot deel van het leven van jongeren speelt zich online af. Daarbij ontwikkelen ze zich enorm in deze fase, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze zijn vaak onzeker, zoeken grenzen op of experimenteren erop los. Voor catecheten en jeugdwerkers is het niet altijd even makkelijk om jongeren te bereiken, terwijl dat juist zo belangrijk is. Deze training leert je om hun leefwereld beter te begrijpen en die kennis in te zetten in het contact.  

Wie zijn de jongeren van nu, waar houden ze zich mee bezig en hoe maken ze hun ontwikkeling door? Die vragen staan centraal tijdens deze training.

Doelgroep

In vier cursusavonden leer je meer over de leefwereld van jongeren en hoe je daar als catecheet of jeugdwerker mee omgaat. Er komen onderwerpen voorbij als orde en gezag, gespreksvaardigheden, didactiek en de invloed van de catecheet of jeugdwerker op het gedrag.  

Praktische informatie 

De training vindt plaats op vier avonden.  

De locatie van de training hangt af van de deelnemersgroep. Voor individuele inschrijvingen kan de training op het Hoornbeeck College plaatsvinden, voor een groep catecheten of jeugdwerkers is de eigen kerkelijke locatie ook mogelijk.