• In het kort
  • Verloop opleiding
  • Na de opleiding

In het kort

Als uitvoerder bouw heb je de touwtjes in handen bij de bouw van woningen, winkels, kantoorgebouwen en de aanleg van wegen. Jij weet wie waar nodig is en wanneer iets klaar moet zijn. Verantwoordelijk werk waarbij je continu het overzicht moet houden en beslissingen moet durven nemen.

In de opleiding Uitvoerder Bouw leer je hoe constructies ontwerpt, begrotingen opstelt en leidinggeeft tijdens de technische uitvoering van het bouwproject. Je inspecteert bouwwerken, bewaakt de kwaliteit en voortgang en denkt vooruit in de projectplanning. Je informeert opdrachtgevers en hebt contact met leveranciers en onderaannemers. Kortom: jij leidt het project van A tot Z in goede banen!

Na de opleiding

Als uitvoerder bouw werk je bij een uitvoerend bouwbedrijf of infrabedrijf. Denk aan een architectenbureau, woningbouwcorporatie, als aannemer of bij grond-, weg- en waterbouw. Bij grote bedrijven specialiseer je je vaak, bij kleinere bedrijven zijn je taken breder. Je kunt ook voor jezelf beginnen. Je belangrijkste activiteiten zijn het voorbereiden van een project en het organiseren en bewaken van de uitvoering. Je werkt vaak op verschillende locaties.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Built Environment, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Bouwkunde of Civiele Techniek.

Studie in cijfers

  • Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 6.8
  • Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 95%
  • Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 59% Landelijk gemiddelde: 66%
Bekijk meer cijfers