• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

Cliënten benaderen je vaak agressief en je voelt je bedreigd. Je leidinggevende springt regelmatig uit zijn vel. Of je bent in een conflictsituatie beland op de werkvloer. Wat doe je dan? Deze training helpt je je weerbaarheid te vergroten. Als een conflict escaleert, is goede communicatie cruciaal. Je leert hoe je jezelf opstelt tegenover de ander, grenzen aangeeft en zekerheid uitstraalt. 

De weerbaarheidstraining is voor iedereen die heeft te maken met agressie op het werk en/of zijn of haar weerbaarheid wil vergroten. We behandelen theorie, maar besteden vooral veel aandacht aan de praktijk. Zo zijn er rollenspellen waarbij je leert om te gaan met spannende situaties. 

Doelgroep

In de training kijken we naar de oorzaken en gevolgen van conflicten en agressie. Wat is een conflict en wat doet het met je? Hoe reageer je in een conflictsituatie, en is er een betere manier om te reageren? Communicatie is hierin cruciaal. Je leert voor jezelf op te komen, grenzen te bepalen en zekerheid uit te stralen richting de ander. Hiervoor gebruiken we individuele bevrijdingstechnieken. Door grensrollenspellen leer je om te gaan met spannende situaties.  

Praktische informatie 

In overleg kan het programma op de specifieke situatie worden aangepast.  

De basistraining beslaat twee dagdelen, een verdiepingscursus vijf dagdelen. De cursus kan zowel op het Hoornbeeck College als op de eigen locatie voor een team worden verzorgd.