• Inhoud
  • Doelgroep

Inhoud

De zorg is continu in ontwikkeling. Met nieuwe technologische hulpmiddelen kunnen we patiënten en cliënten van steeds betere en efficiëntere zorg voorzien. Denk aan apps die patiëntgegevens opslaan, beeldzorg en het werken met robots en sensoren. Deze ontwikkelingen leveren ook vragen op: hoe ver gaan we met de software en ‘big data’ en wat is uiteindelijk het beste voor de patiënt?

De cursus Zorgtechnologie is voor helpenden, verzorgenden IG en verpleegkundigen die nieuwe technologische hulpmiddelen deskundig willen inzetten. Je leert hoe je de middelen deskundig inzet en hoe je cliënten en collega’s voorlichting geeft en adviseert daarin. Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit van leven van de patiënt te kunnen stabiliseren en/of verbeteren.

Doelgroep

In de cursus leer je hoe je nieuwe technologische hulpmiddelen inzet in je werk als zorgmedewerker. Je leert hoe je technologie toepast op een ethisch verantwoorde manier en hoe je de hulpmiddelen bespreekt met de cliënt. Je geeft voorlichting: hoe werkt het hulpmiddel en wat doet het – en advies: wat adviseer je de cliënt?  

Bij de inzet van technologische hulpmiddelen hoort multidisciplinair samenwerken. Ook dat komt voorbij tijdens de cursus. Je leert hoe je voorlichting, advies en instructies geeft aan collega’s. Ten slotte lever je een bijdrage aan zorginnovatie en -onderzoek met betrekking tot technologie. 

Praktische informatie  

Training start op aanvraag.

Op verzoek is de cursus ook als incompanytraining beschikbaar. Mail naar connectapeldoorn@hoornbeeck.nl om de mogelijkheden te bespreken.